مقدمه
امروزه امکانات فراوانی برای مقابله با افرادی که باعث بر هم زدن امنیت کشور می شود، وجود دارد و با سریع ترین روش می توان مجرم را شناسایی و دستگیر کرد. استفاده از نقطه زنی موبایل، برای مجرمینی که بعد از ارتکاب به جرم، مخفی می شوند خیلی کاربرد دارد. این کار با همکاری دادگستری و سازمان مخابرات انجام می شود. در ادامه به بررسی مقاله ای در مورد نقطه زن موبایل و نحوه دادخواست به دادگاه برای این کار می پردازیم.
نقطه زنی موبایل
با استفاده از این تکنولوژی پیشرفته، برای پیدا کردن مجرمان و سارقان که در صحنه های قتل و و فساد مالی نقش داشته اند، استفاده کرد. وقتی که هیچ راهی برای پیدا کردن مجرمان و متهمان وجود ندارد، مراجع قضایی با صدور حکمی، دستور نقطه زنی موبایل را صادر می کنند که با استفاده از این تکنولوژی می توان اطلاعات دقیقی در مورد مکان مجرم با همکاری سازمان مخابرات و مراجع قضایی به دست آورد.
برای مطالعه و کسب اطلاعات تکمیلی در مورد نقطه زنی موبایل و یا BTS میتوانید از اینجا اقدام کنید.
البته باید توجه داشت که مراجع قضایی در موارد خاص با این موضوع موافقت می کنند. دکل های مخابراتی، قادر به تشخیص دقیق مکان مجرم نیستند و تنها محدوده ای از آن مکان را که مجرم در آن قرار دارد نشان می دهد و این سیگنال ها توسط آنتن های BTS ارسال می شود که این آنتن ها، نوعی تجهیزات مخابراتی در زمینه شبکه بی سیم مخابرات فعالیت می کنند.
وقتی سیگنال دهی دکل قوی باشد نشان می دهد که آن تلفن همراه به آن دکل نزدیک تر است. میزان سیگنال دهی دکل مخابرات با توجه به شرایط محیطی و منطقه ای متفاوت است و ممکن است در مکان هایی مانند برج ها و کوه ها و ساختمان های بلند، دقت ردیابی آن، کاهش یابد.
شاید برای شما باور کردنی نباشد ولی نقطه زنی با سیم کارت خاموش و یا بدون سیم کارت در تمام گوشی های سامسونگ، اپل و شیائومی امکان پذیر است و سیگنال دهی دکل های مخابراتی به گوشی های همراه ، تا برد 20 تا 60 کیلومتر، ردیابی می کند. و عجیب تر این که حتی برای گوشی های خاموش با سیم کارت خاموش، هم امکان پذیر هست و تا آخرین مکان مجرم را نشان می دهد چون ممکن است که گوشی در سطل آشغال و یا مکانی دور افتاده، پرت شده باشد و یا حتی اگر گوشی خاموش یا در حالت پرواز و دارای سیم کارت باشد از خود سیگنال هایی ساطع می کند که با استفاده از تکنولوژی روز، قابل نقطه زنی است.
از ایرادات این فناوری این است که محدوده مکان جرم را نشان می دهد و اینکه اگر مجرم، گوشی خود را خاموش کند و مکان مخفی خود را تغییر دهد، امکان یافتن آن وجود ندارد. قرار گرفتن طولانی مدت در کنار این آنتن های BTS، باعث افزایش فشار خون و مشکلات عصبی و تپش قلب می شود. معمولا این آنتن ها را در مکانی امن قرار می دهند تا گرد و خاک نداشته باشد و عمر تجهیزات بیشتر می شود.
نقطه زنی در شبکه های اجتماعی
نقطه زنی در شبکه های اجتماعی که سرور آن در خارج از کشور قرار دارد مانند واتساپ، تلگرام و اینستاگرام وجود ندارد و امکان پیگیری قضایی ندارد زیرا ممکن است اکانت های فیک و غیر واقعی وجود داشته باشد. ولی اگر از شبکه های ایرانی مانند ایتا و سروش و روبیکا استفاده می کنند، امکان نقطه زنی وجود دارد ولی حتما باید توسط مراجع قضایی، حکم آن صادر شود.
درخواست نقطه زنی موبایل از دادگاه
امکان نقطه زنی موبایل توسط مراجع قضایی فقط در مواردی که امنیت داخلی و خارجی کشور دچار مشکل شده باشد و در مواردی مانند قتل، قطع عضو و جرائم ی و مطبوعاتی، امکان پذیر است.
هزینه نقطه زنی موبایل
این ردیابی با توجه به رای قاضی دادگاه، تا 6 ماه و یا حتی بیشتر امکان پذیر است و هزینه آن متفاوت است و تمامی اشخاص با سطح درآمدی متفاوت، می توانند از این امکانات استفاده کنند. توجه داشته باشید که این کار فقط با مجوز قانونی انجام می شود و اگر کسی بدون دستور قضایی این کار را انجام دهد، غیر قانونی است و فرد تحت تعقیب قرار می گیرد و مجازات سنگینی دارد.
نقطه زنی موبایل شاهد
در برخی مواقع، شخص مجرم برا اثبات ادعای بی گناهی خود، شاهد را برای شهادت دادن به دادگاه، احضار می کند ولی مدارک و مستندات نشان می دهد که شاهد در زمان وقوع جرم در آن مکان حضور نداشته است، و تصمیم گیری برای نقطه زنی موبایل شاهد، بر عهده قاضی یا بازپرس پرونده است. حتما توجه داشته باشید که امکان نقطه زنی در هر پرونده ای وجود ندارد و تنها در صورتی قاضی موافقت می کند که ظن قوی بر عدم صحت شهادت شاهد وجود داشته باشد.
برای دریافت خدمات رفع تاری پلاک خودرو و چهره نگاری میتوانید از سایت نهان نما بازدید نمایید.